Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
14.02.2014

Botulinskm toksin

V velikem številu primerov prekomernega znojenja vzroka zanj ne uspemo pojasniti. Govorimo o primarni hiperhidrozi, za katero je značilno prekomerno in nekontrolirano znojenje brez jasnega vzroka. Najpogosteje zajema pazduhe, dlani in stopala in lahko v hujši obliki povzroči zmehčanje, maceracijo kože s posledičnimi bakterijskimi okužbami, močno pa ovira tudi družabno življenje bolnikov.

V zadnjih letih se botulinski toksin A uporablja tudi za učinkovito zdravljenje prekomernega znojenja na predelu pazduh, pa tudi dlani in podplatov. Ko se vbrizga v predel, kjer je prisotno prekomerno znojenje, se v nekaj urah začne odražati manjše izločanje znoja iz znojnic. Do popolnega učinka je potrebno počakati nekaj dni.

Učinek posamičnega postopka je prehoden, po nekaj mesecih se pojavi ponovno oživčenje prehodno neaktivnih znojnic, tako da je potrebno postopek ponoviti.

Prednost postopka je v tem, da se lahko opravi ambulantno, bolečina je minimalna. Takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravkom.

VelaShape III 25 % ugodneje

Akcija velja ob nakupu paketa treh posegov za medicinsko oblikovanje telesa z VelaShape III od 27. 7. do...

Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Do svilnato gladke kože brez dlačic z lasersko depilacijo.

Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic

Neinvazivna, najmanj boleča in izjemno učinkovita metoda za odpravljanje nekaterih žilnih sprememb na koži.

Preventivni pregledi kože

Med redne preventivne preglede človeškega telesa sodi preventivni pregled kože za zgodnje odkrivanje kožnega...