Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
25.03.2014

Nuša Derenda

Današnji lepotni ideali zahtevajo od žensk brezhibno urejenost. Estradne zvezdnice, ki pogosto stojijo pod soji žarometov, morajo svojemu videzu posvetiti precej časa. Zato ni naključje, da je lasersko odstranjevanje dlak najprej postalo popularno predvsem med filmski zvezdnicami, pevkami in manekenkami. Danes je to eden od najbolj popularnih estetskih dermatoloških posegov. Trenutno so najbolj glasne promotorke laserskega odstranjevanja dlak sestre Kardashian. Kim Kardashian je za permanentno odstranjevanje dlak navdušila tudi svojega partnerja Kanye Westa.

Tudi Slovenske se vse pogosteje odločamo za permanentno odstranjevanje dlak. Vendar pa na tem področju pri nas vlada precejšnja zmeda, saj mnogi zamenjujejo lasersko odstranjevanje dlak s posegom z IPL napravo, ki z laserjem nima dosti skupnega. O tem se je pozanimala tudi Nuša Derenda, ki se je oglasila na posvetovalnem obisku v našem Dermatološkem centeru Parmova. Tam so pred petnajstimi leti prvi v Sloveniji uvedeli permanentno lasersko odstranjevanje dlak.
Nuša Derenda je opazila, da je izraz lasersko odstranjevanje dlak postal splošen izraz za vse vrste odstranjevanja dlak s svetlobnimi napravami.

Večina naprav, ki jih srečamo v slovenskih kozmetičnih salonih, ni laserjev. Tam se pravzaprav srečujemo z IPL tehnologijo oz. intenzivnimi svetlobnimi viri, ki delujejo drugače kot laser, obe vrsti naprav se razlikujeta tudi po uspešnosti oz. stalnosti rezultata. Pri IPL napravah je tveganje za poškodbe večje, saj svetloba deluje na celotno kožo in ne zgolj na dlake kot v primeru laserja. Nekatere IPL naprave delujejo tudi v svetlobnem spektru UV, kar pomeni, da podobno kot solarij, v našo kožo neposredno vnašajo UV žarke. Svetuje tudi, da tovrstne posege prepustite zdravniku, ki bo strokovno ocenil kakšen laser oz. svetlobni spekter je najprimernejši za vaš tip kože in kdaj posega ni varno opravljati. Poleg tega bo realno ocenil vaše možnosti za stalno odstranitev dlak, s čimer se boste izognili neralnim pričakovanjem in kasnejšemu razočaranju.

»Vedno se trudim biti urejena, saj to od mene pričakuje tudi moja publika. Včasih pride do situacij, ko si na tesno s časom, tečem z nastopa na nastop in potem me prešine misel, če sem urejena pod pazduhami, če imam urejene noge, da bom lahko obleka obleko, ki jo predvidim za nastop. Zato je korak v smeri permanentne ureditve tega problema precej logičen. Prej pa sem se želela o tem posvetovati s strokovnjakinjo.« je povedala vedno nasmejana Nuša.

Še zanimivost: Marilyn Monroe in Elizabeth Taylor sta si v času pred laserskim odstranjevanjem dlak menda brili obraz. Na ta način naj bi ohranjali brezhibno polt in videz.

Priznanje za odličnost po izboru pacientov

Z velikim ponosom sporočamo, da smo tudi letos, že tretje leto zapored, dobili Priznanje za odličnost po...

Še je čas za poletje brez dlačic - izkoristite 50 % popust

Ste se kdaj vprašali koliko časa in denarja vasako leto namenite odstranjevanju dlačic?  Na koliko časa se...

50 % popust za obstoječe stranke

Ste že opravili posvet pred laserskim odstranjevanjem dlačic pa se za poseg še niste opogumili? Ste že imeli...

DERMAPEN 4™ 2+1 gratis

Kaj je DERMAPEN 4™? DERMAPEN 4™ je nova generacija originalne naprave za microneedling, ki jo dermatologi...