Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si
Samoplačniška ambulanta:
T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
× DCP in Arsderma sta se združila v Dermatološki, laserski in estetski center ARSDERMA-DCP.
Nova lokacija našega dermatološkega centra: Cankarjeva cesta 4, Ljubljana
31.03.2014

Dermoskopija je diagnostični postopek, ki nam omogoča razpoznavo pigmentnih kožnih sprememb in nekaterih drugih kožnih tumorjev.

Dermoskopija je diagnostični postopek, ki nam omogoča razpoznavo pigmentnih kožnih sprememb in nekaterih drugih kožnih tumorjev. Osnovana je na različnih analitičnih pristopih oziroma algoritmih, ki so bili v zadnjih letih predelagani s strani svetovno priznanih strokovnjakov.

Dermoskopija je neinvazivna diagnostična metoda, ki zdravniku z ustrezno izobrazbo dodatno povečuje možnosti pravilne diagnostike melanoma, najbolj malignega kožnega tumorja pri človeku.

Določene skupne dermoskopske lastnosti oziroma kriteriji, ki so osnove morfološke diagnostike pigmentnih kožnih sprememb, predstavljajo skupno značilnost različnih diagnostičnih metod. Poleg tega osnovno poznavanje dermoskopskih kriterijev nedvomno predstavlja temelje nadaljnjim raziskavam na tem področju in obenem pripomore k izobraževanju dermatologov na področju dermoskopije. Udeleženci se bodo seznanili s klasičnimi kriteriji na področju dermoskopije, obenem pa tudi z nekaterimi najnovejšimi kriteriji.

Senzitivnost metode, ki jo lahko dosežemo ob upoštevanju dermoskopskih kriterijev za klinično razpoznavo melanoma, je 65-80%.

Analize študij kažejo da je z uporabo dermoskopske diagnostike mogoče povečati senzitivnost diagnoze melanoma za približno 35%. Pri detekciji melanoma je senzitivnost dermoskopskega pregleda 89.7%, specifičnost metode pa je 92%.

Omenjeni podatki kažejo na to, da je bistvena in osnovna vrednost dermoskopije v pravočasni diagnostiki in pravočasnem zdravljenju (kirurški odstranitvi kožnih melanomov) ter obenem zmanjšanju števila nepotrebnih odstranjevanj benignih pigmentnih tvorb na koži.

Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Do svilnato gladke kože brez dlačic z lasersko depilacijo.

Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic

Neinvazivna, najmanj boleča in izjemno učinkovita metoda za odpravljanje nekaterih žilnih sprememb na koži.

Preventivni pregledi kože

Med redne preventivne preglede človeškega telesa sodi preventivni pregled kože za zgodnje odkrivanje kožnega...

Alergološko testiranje

Kožne bolezni so lahko povezane z alergijami na določene snovi, ki jih zaužijemo, vdihujemo ali pride naša koža...