Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si
Samoplačniška ambulanta:
T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
× DCP in Arsderma sta se združila v Dermatološki, laserski in estetski center ARSDERMA-DCP.
Nova lokacija našega dermatološkega centra: Cankarjeva cesta 4, Ljubljana
10.06.2017

Večina naprav za odstranjevanje dlak, ki obljubljajo trajno odstranitev dlak in jih lahko kupimo v trgovini ali se z njimi srečamo v kozmetičnih salonih, niso laserji. Gre za IPL tehnologijo oz. intenzivne svetlobne vire, ki se od laserske tehnologije razlikuje v načinu delovanja. Pri IPL tehnologiji svetloba deluje na celotno površino kože in ne zgolj na dlačne mešičke, kot je to v primeru laserja. Prav zaradi tega je pri IPL napravah tveganje za poškodbe kože večje. Tudi učinkovitost je pri IPL tehnologiji slabša, saj je energija bolj razpršena in ni koncertirana zgolj na dlako.

Kako pa deluje laser?
Učinkovito odstranjevanje dlak z laserjem je posledica delovanja laserskega žarka na žive dele dlačnega mešička. Laserski žarek določene valovne dolžine se ob prehodu skozi kožo absorbira v pigmentu (melaninu) dlačic, ob tem pa pride do sproščanja toplotne energije in uničenja dlačnega mešička. Ob takšnem postopku lahko dokončno uničimo le tiste dlake, ki so v trenutku posega v aktivni fazi rasti (5-15 % dlak), zato je postopek potrebno večkrat ponoviti (5-8 ponovitev), da lahko dosežemo optimalen uspeh. Postopek z laserjem je neinvaziven, kar pomeni, da deluje preko površine kože in je ne prebada, zato ne pride do zapletov, kot so npr. okužbe, kot pri preostalih metodah odstranjevanja dlak. Po posegih z laserjem se odpravijo tudi težave z vraščanjem dlak. Postopek ni primeren za sive dlake, manj primeren je tudi za svetle dlake in puhaste dlake.

Laserski posegi so v primerjavi z IPL posegi uspešnejši in bolj varni!

Svetujemo vam, da laserske posege za trajno odstranjevanje dlačic prepustite izkušenemu osebju dermatoloških centrov in pred posegom opravite posvet pri zdravniku, ki bo strokovno ocenil, kateri laser je najprimernejši za vaš tip kože, ali ste primeren kandidat za poseg in kakšne rezultate lahko pričakujete. V Dermatološkem centru Parmova smo kot prvi v Sloveniji, pred skorajda 20 leti, uvedli trajno lasersko odstranjevanj dlak in opravili že več deset tisoč posegov.

Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Do svilnato gladke kože brez dlačic z lasersko depilacijo.

Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic

Neinvazivna, najmanj boleča in izjemno učinkovita metoda za odpravljanje nekaterih žilnih sprememb na koži.

Preventivni pregledi kože

Med redne preventivne preglede človeškega telesa sodi preventivni pregled kože za zgodnje odkrivanje kožnega...

Alergološko testiranje

Kožne bolezni so lahko povezane z alergijami na določene snovi, ki jih zaužijemo, vdihujemo ali pride naša koža...