Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
17.10.2018

Pomlajevanje z lastno trombocitno plazmo (PRP) ali t.i. vampirski lifting, je naravna, varna in učinkovita metoda, ki izboljša strukturo kože ter omogoči naraven, svež in mladosten videz.

Pomlajevanje z lastno trombocitno plazmo

Do 30. novembra izkoristite 15 % popust na paket treh posegov.

Staranje je naravni proces, na katerega vplivajo naši geni in dejavniki iz okolja. Na staranje kože imajo med dejavniki iz okolja najpomembnejši vpliv UV-žarki, še posebno na tiste dele telesa, ki jih težko skrijemo z oblačili (obraz, vrat, hrbtišča rok, ...). Spremembam na koži, ki nastanejo zaradi vpliva sonca, pravimo fotostaranje. Za izboljšanje izgleda kože, ki jo je prizadel proces staranja, uporabljamo različne metode. Z nekaterimi metodami hitro in učinkovito izboljšamo izgled, vendar le malo vplivamo na izboljšanje zgradbe kože.

Pri PRP metodi posamezniku odvzamemo manjšo količino krvi, ki jo nato v posebnih epruvetah centrifugiramo in tako krvne celice ločimo od plazme in trombocitov. Plazmo, v kateri so koncentrirani trombociti nato s tanko iglico vbrizgamo v kožo. S PRP terapijo stimuliramo tako celice povrhnjice kot tudi celice usnjice, s čimer povečamo tvorbo kolagenskih in elastičnih vlaken in pospešimo obnovo povrhnjice. Koža postane bolj napeta in bolje hidrirana, zmanjšajo se tudi nekatere gube.

Pri PRP terapiji vbrizgavamo telesu lastne snovi, zato ne pride do zavrnitvenih reakcij, ki se sicer lahko pojavijo na druge sintetične snovi. Stranski učinki, ki se po takšnem postopku lahko pojavijo, so rdečina, oteklina in manjše podplutbe na mestu vbodov, kar v nekaj dneh izzveni.

Ker procesa staranja ne moremo zaustaviti, je potrebno postopke pomlajevanja ponavljati. Število in pogostnost ponovitev PRP je odvisno od starosti posameznika in stanja kože ter odzivnosti na terapijo. Pristop mora biti vedno individualen, večinoma pa opravimo 1-3 ponovitve v prvih treh mesecih in nato 1-2 krat letno. Uspešnost terapije je odvisna tudi od načina življenja (prehrane, gibanja, stresa, izpostavljanja UV-žarkom ...). Zelo dobre rezultate dosežemo, če PRP metodo kombiniramo z drugimi metodami pomlajevanja.

PRP ne smemo izvajati le v redkih primerih in sicer pri nosečnicah in doječih materah, pacientih z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi in pacientih z rakom ter posameznikih, ki so na terapiji z imunosupresivi, glukokortikoidi ali antikoagulanti. PRP ne učinkuje na pigmentne lise na koži, ne odpravlja razširjenih žilic in ne izboljša nepravilnosti kožne površine in razširjenih por.

Dodatne informacije, rezervacije terminov in konzultacije:
T: 01 43 66 330
E: info@arsderma-dcp.si


Ponudba velja do 30. 11. 2018

MESEC MAJ – mesec boja proti melanomu

Melanom je najnevarnejši kožni rak, saj lahko zelo hitro zaseva v ostale organe. Ozdravljiv je le, če ga odkrijemo...

Že to poletje brez dlačic?

Najpogostejša vprašanja, ki jih dobimo glede trajnega laserskega odstranjevanja dlačic: Ali poseg boli? So...

Z aparatom Tixel učinkovito nad brazgotine po aknah

Tixel je frakcijski sistem, ki deluje z naravno toploto. Na koži povzroči mikro termične poškodbe in s tem...

5 razlogov zakaj je lasersko odstranjevanje dlačic prava odločitev

5 razlogov zakaj je lasersko odstranjevanje dlačic prava odločitev: odstranitev je trajna*, zato boste vedno...