Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
14.02.2014

Rdečina obraza, kuperoza, moteče razširjene žilice "popokane kapilare"?

Kljub temu da rdeče, razširjene žilice ne predstavljajo zdravstvene težave, so lahko zelo moteče.. Pojavljajo se pri obeh spolih med normalnim procesom staranja kože. Na njihov nastanek lahko vplivajo tudi nosečnost, porod, jemanje kontracepcijskih tablet, nadomestna estrogenska terapija, sončenje, kožno obolenje rosacea ter zdravljenje s hormonskimi kremami ali mazili, ki vsebujejo kortikosteroide.

Z laserjem uničena žilica v nekaj tednih izgine.

Uspešnost laserskega zdravljenja je odvisna od števila, velikosti (širina do 2 milimetra) in globine razširjenih žilic. Večina pacientov potrebuje 2 do 3 posege, med njimi pa mora biti 4 do 8 tednov premora.

Prednosti laserskega odstranjevanja

Odstranjevanje je neinvazivno, saj kože ob posegu ne prebadamo. Hladilni sistem ohlaja površino kože med posegom in tako ščiti zgornje plasti kože pred poškodbo ter hkrati preprečuje bolečino med posegom.

  • Pred laserskim odstranjevanjem žilnih sprememb se je potrebno vsaj 2 meseca izogibati sončnim žarkom. Prav tako se je sončnim žarkom potrebno izogibati 4 tedne po posegu in se ob morebitni izpostavljenosti ustrezno zaščititi
  • Poseg je minimalno boleč (občuti se kot zbadanje) ter ne zahteva ne splošne ne lokalne anestezije.
  • Reakcija po posegu je odvisna od individualne občutljivosti kože. Običajno se na mestu delovanja laserja pojavita rdečina in/ali blaga oteklina, ki pa sta prehodnega značaja, trajata nekaj ur. Brez težav lahko po posegu opravljate vse fizične aktivnosti. Izjemoma lahko rdečina in oteklina trajata nekaj dni, pojavi se lahko mehurček in nežna krasta, ki pa se v nekaj dneh odlušči. Po potrebi vam bo zdravnik predpisal ustrezno antibiotično mazilo.
  • Nekaj dni po posegu je koža zdravljenega predela nekoliko bolj občutljiva.

 

Black Friday: 50 % popust na lasersko odstranjevanje dlačic in ONLINE posveti

Black Friday je pred vrati. Tokrat vas razvajamo z ekskluzivnim 50 % popustom na lasersko odstranjevanje dlačic za...

Naj celulit postane preteklost

Zakaj imajo ženske več celulita kot moški? Odgovor se skriva v strukturi kože enih in drugih. Pri ženskah...

Lasersko odstranjevanje dlačic: 50 % popust na 7. in vsak nadaljnji poseg

Zakaj je za trajno odstranitev dlačic potrebnih vsaj 5-7 posegov z laserjem? Zato, ker laser uniči le tiste...

Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Do svilnato gladke kože brez dlačic z lasersko depilacijo.

×

OSTAJAMO ODPRTI!

Obveščamo vas, da je Dermatološki center Arsderma-DCP ODPRT. Za naročanje smo dosegljivi po telefonu 040601206 ali e-pošti info@arsderma-dcp.si.

Prosimo vas, da na pregled ali poseg pridete največ 5 minut pred določenim terminom, pred vstopom v stavbo si razkužite roke in nadenite zaščitno masko. V primeru znakov okužbe zgornjih dihal ostanete doma in pokličete svojega osebnega zdravnika.
#ostanimozdravi