Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si
Samoplačniška ambulanta:
T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
× DCP in Arsderma sta se združila v Dermatološki, laserski in estetski center ARSDERMA-DCP.
Nova lokacija našega dermatološkega centra: Cankarjeva cesta 4, Ljubljana
Bolezni ven

Pri zdravljenju krčnih žil z najsodobnejšimi metodami tesno sodelujemo z vodilnim avstrijskim in enim od najsodobnejših evropskih centrov za zdravljenje krčnih žil – Venex-om in njegovo strokovno direktorico, ugledno profesorico dermatovenerologije, predsednico avstrijskega združenja flebologov, prof. dr. Sanjo Schuller Petrović.

Kaj so krčne žile?

Varice (krčne žile) so razširjene krvne žile s tankimi stenami, ki so podolgovate in vijugaste. Prizadenejo 30 % žensk in 15 % moških. Deloma so dedne. Tiste, ki se nahajajo v koži, so podobne pajkovi mreži in jih poznamo pod imenom pajkaste ali mrežaste vene. Večje vene, ki se nahajajo globlje, se lahko kažejo kot izbokline ali temni trakovi pod kožo. Prizadeta področja so lahko zelo občutljiva in lahko povzročajo težave, na primer občutek utrujenosti in težkih nog ter kljuvajoče bolečine, ki jih olajša dviganje noge. Sčasoma lahko krčne žile povzročijo tudi spremembe na koži, kot so srbež, ekcem, rjavo obarvanost in zatrdline. Pri nekaterih bolnikih nastanejo celo trdovratne golenje razjede.

Kako jih zdravimo?

Če so pajkaste vene estetsko moteče ali povzročajo težave, jih lahko zdravimo z laserjem ali vbrizgavanjem zdravilne raztopine (skleroterapija). Če s kliničnim pregledom, ročnim dopplerjem ali dupleks ultrazvočnim pregledom odkrijemo, da so prizadete tudi večje ali globlje vene, ali če so prisotne večje, s prostim očesom lahko opazne varice, lahko poleg skleroterapije in laserske terapije, omenjene žile zdravimo operativno v lokalni anesteziji z ambulantno flebektomijo, endoluminalnim laserjem, skleroterapijo s peno, ali odstranjevanjem glavnih ven s stripingom.

V našem Dermatološkem centru vam nudimo celostno obravnavo vaših težav z obolelimi venami; od vseh sodobnih diagnstičnih postopkov, vključno z dupleks ultrazvočnim pregledom, do najsodobnejših postopkov zdravljenja. Mednarodno priznani vrhunski strokovnjaki s področja flebologije vam bodo na podlagi temeljitega pogovora in rezultatov opravljenih preiskav svetovali najboljše postopke za zdravljenje vaših težav.

Imate vprašanje, kontaktirajte nas!

T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Do svilnato gladke kože brez dlačic z lasersko depilacijo.

Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic

Neinvazivna, najmanj boleča in izjemno učinkovita metoda za odpravljanje nekaterih žilnih sprememb na koži.

Preventivni pregledi kože

Med redne preventivne preglede človeškega telesa sodi preventivni pregled kože za zgodnje odkrivanje kožnega...

Alergološko testiranje

Kožne bolezni so lahko povezane z alergijami na določene snovi, ki jih zaužijemo, vdihujemo ali pride naša koža...

×

Obveščamo vas, da je Dermatološki center Arsderma-DCP ponovno odprl svoja vrata. Za naročanje smo dogeljivi po telefonu 040601206 ali e-pošti info@arsderma-dcp.si.

Prosimo vas, da na pregled pridete največ 5 minut pred določenim terminom, pred vstopom v stavbo si razkužite roke in nadenite masko. V primeru znakov okužbe zgornjih dihal ostanete doma in pokličete svojega osebnega zdravnika.