Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206

Pomlajevanje kože z lasersko frakcionirano ablacijo je novejša metoda laserskega pomlajevanja in odstranjevanja kožnih sprememb, ki nastanejo kot posledica naravnega staranja kože in izpostavljanja UV žarkom (fotostaranje) ter drugim škodljivim zunanjim dejavnikom.

V našem laserskem centru izvajamo posege s frakcioniranim Erbium: YAG laserjem (Pixel), ki proizvaja laserske žarke valovne dolžine 2940 nm. Z njim lahko izboljšamo površino kože, zgladimo nekatere gube in odpravimo znake poškodb kože zaradi sonca (pigmentne spremembe kot so starostne lise, melazma), izboljšamo izgled brazgotin in strij ...

Pri posegu s frakcioniranim laserjem, za razliko od klasičnega ablativnega laserskega posega (s katerim odstranimo povrhnje plasti kože v celoti, po postopku je koža na površini ranjena, celjenje traja več dni), na nekem predelu ustvarimo veliko število drobnih vrtinic v koži (mikroskopsko majhnih poškodb kože). Tako nastale drobne mikronske ranice se celijo z roba, kjer je ostanek zdrave oz. neprizadete kože. Ker gre za majhne površine poškodovane kože, se le-te hitreje zacelijo. Že nekaj dni po posegu se lahko ob spretnem minimalnem kozmetičnem prekrivanju vrnete k vsakodnevnim aktivnostim. Poseg je možno opraviti kot "vikend poseg", tako da vam ni potrebno izostajati od vsakdanjih delovnih obveznosti.

Koža je osvežena in vidno pomlajena po vsakem laserskem posegu, za izrazitejše učinke pa je potrebnih  več ponovitev (3-5) v časovniih intervalih na 3-4 tedne.

Glajenje gub
Brazgotina po kirurški odstranitvi kožnega tumorja pred in po treh posegih s frakcioniranim erbijskim laserjem.

Česa s frakcionirano lasersko ablacijo ne moremo odpraviti?

Posegi s frakcioniranim laserjem ne morejo popraviti mlahave oz. povešene kože, globokih in mimičnih gub, popraviti keloidnih in drugih večjih brazgotin, razširjenih por in razširjenih krvnih žil. Takšne težave je možno popraviti s številnimi drugimi metodami, o katerih se lahko pogovorite z našim zdravstvenim osebjem med posvetom.

Imate vprašanje, kontaktirajte nas!

T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

Adijo poletje 2023 in živijo brezskrbno poletje 2024!

Morda veste, koliko časa in denarja ste to poletje porabili za britje ali depilacijo dlačic? Vsakodnevno britje...

Telovadite, rezultatov pa (še) ni?

Včasih se zgodi, da kljub redni telovadbi in zdravi prehrani, še vedno nismo povsem zadovoljni s svojim izgledom. ...

Dermapen 4™ - najbolj priljubljen postopek za izboljšanje izgleda kože

Dermapen 4™ je edini originalen microneedling na trgu. Uporabljamo ga predvsem za izboljšanje izgleda kože –...

Žilne spremembe na koži

Nekatere žilne spremembe na koži lahko zelo učinkovito zdravimo z visoko energetskimi žilnimi laserji. Manjša...