Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206

Gube so posledice staranja, izražanja čustev in vplivov okolja.

V dedni zasnovi vsakega izmed nas je zapisano, kako intenzivno se bo z leti zmanjševala elastičnot kože ter kdaj in kje se bodo pojavile nekatere gube, na katere nimajo nobenega vpliva niti način življenja niti dejavniki iz okolja. Na njihov nastanek zaenkrat ne moremo in ne znamo vplivati.

Po drugi strani pa k nastanku najizrazitejših gub na našem obrazu prispevajo tako imenovane izrazne (mimične) mišice, s katerimi izražamo čustva veselja in sreče, žalosti, zaskrbljenosti, jeze ... Nenehno ponavljanje enakih gibov ima za posledico spremembe v plasti kože, imenovani usnjica (dermis). Tako nastanejo globoke gube na predelu zunanjih očesnih kotov, čela, med obrvema, ob ustnicah ter tudi na vratu. Imenujemo jih dinamične oz. hiperkinetične gube. Za njihovo odpravljanje imamo v zadnjih letih na voljo botulinski toksin - "Botoks".

Botulinski toksin vbrizgamo z izredno tankimi iglicami v določene mišice na čelu, med obrvema in okoli oči. Botulinski toksin A je edino sredstvo, ki omogoča dramatično izboljšanje, ima minimalne možne stranske učinke, poseg je enostaven, brez skalpela.

Po vbrizganju snovi v izrazne mišice pride do popolnega učinka v nekaj dneh. Prednost postopka je v tem, da se lahko opravi ambulantno, je praktično neboleč. Takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravkom.

Učinek traja od 4-6 mesecev. Postopno se mišična aktivnost ponovno pojavi, ob tem tudi gubice – takrat je potrebno postopek ponoviti. Botulinski toksin ("Botoks") nudi tudi dolgotrajne učinke - po vbrizganju pride namreč v koži tudi do prerazporeditve kolagenskih vlaken in s tem trajnega zmanjšanja gub.

Katere gube lahko odpravimo z botulinskim toksinom A ("Botoksom")?

  • gube med obrvema, ki so posledica mrščenja,
  • prečno ležeče gube na čelu,
  • gube na nosu,
  • »smejalne» gube ob zunanjih očesnih kotih,
  • vertikalne gube na vratu,
  • povešene ustne kotičke.

Botulinski toksin ("Botoks") uporabljamo tudi za zdravljenje prekomernega znojenja.

Pomlajevanje z botulinskim toksinom

Najboljše pomlajevalne učinke lahko dosežemo ob kombinacijah z drugimi metodami, npr. s polnili, laserskimi posegi, lepotnim kirurškim posegom, kemičnim pilingom, radiofrekvenčnim pomlajevanjem, fotobiomodulacijo, mikrodermabrazijo, mezoterapijo ...

Posvetujte se z našimi strokovnjaki dermatologi, kateri postopki in katere kombinacije pomlajevalnih postopkov bodo pri vas dosegli najlepše učinke.

Imate vprašanje, kontaktirajte nas!

T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

MESEC MAJ – mesec boja proti melanomu

Melanom je najnevarnejši kožni rak, saj lahko zelo hitro zaseva v ostale organe. Ozdravljiv je le, če ga odkrijemo...

Že to poletje brez dlačic?

Najpogostejša vprašanja, ki jih dobimo glede trajnega laserskega odstranjevanja dlačic: Ali poseg boli? So...

Z aparatom Tixel učinkovito nad brazgotine po aknah

Tixel je frakcijski sistem, ki deluje z naravno toploto. Na koži povzroči mikro termične poškodbe in s tem...

5 razlogov zakaj je lasersko odstranjevanje dlačic prava odločitev

5 razlogov zakaj je lasersko odstranjevanje dlačic prava odločitev: odstranitev je trajna*, zato boste vedno...